Καλωσ ηρθατε στο Blog μου

Γιατί να προτιμήσετε το Wordpress

Το WordPress είναι δωρεάν

Το Wordpress είναι δωρεάν λογισμικό. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το κατεβάσετε, να το εγκαταστήσετε και να το παραμετροποιήσετε ελεύθερα.

Το WordPress είναι εύκολο στη χρήση

Το WordPress χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε το προσωπικό μας blog, μια επαγγελματική ιστοσελίδα, ένα online κατάστημα και πολλά άλλα. Το WordPress υποστηρίζει ένα μεγάλο εύρος αρχείων εικόνας, ήχου και βίντεο και μας παρέχει την δυνατότητα να ενσωματώσουμε εύκολα YouTube videos, φωτογραφίες από το Instagram, Tweets και Soundcloud audios απλά επικολλώντας το αντίστοιχο URL.

Το WordPress είναι επεκτάσιμο χρησιμοποιώντας αμέτρητα themes και plugins

Το WordPress είναι ασφαλές

Το WordPress παρέχει ένα αρκετά υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Τη στιγμή όμως που ένα μεγάλο ποσοστό των σελίδων στο Internet είναι φτιαγμένες με αυτό, κάποιοι θα προσπαθήσουν να ‘’χτυπήσουν’’ αυτές τις σελίδες. Δεν υπάρχει όμως ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Ακολουθώντας κάποιους βασικούς κανόνες ασφαλείας μπορούμε να κάνουμε τη σελίδα μας απόλυτα ασφαλή.

  • Χρησιμοποιούμε βασικά εργαλεία ασφαλείας όπως το WP Security and Firewall και το Wordfence Security.
  • Η τακτική ενημέρωση του WordPress είναι ένας αρκετά αποτελεσματικός τρόπος αποφυγής κακόβουλων επιθέσεων.
  • Κατεβάζουμε plugins μόνο από το wordpress.org ή από άλλες αξιόπιστες πηγές.

Το WordPress είναι φιλικό σε μηχανές αναζήτησης

Το WordPress είναι, λόγω της σχεδίασής του, πολύ φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε ειδικά SEO plugins ώστε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την ιστοσελίδα μας

Το WordPress είναι εύκολο στη διαχείριση

Το WordPress έρχεται με ένα ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης ενημερώσεων τόσο των themes, όσο και των plugins. Επίσης το WordPress μας ειδοποιεί για την ύπαρξη νέων εκδόσεων, οπότε η αναβάθμιση γίνεται απλά με το πάτημα ενός κουμπιού.

Για την προστασία των δεδομένων μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο backup plugin ώστε να έχουμε αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τα οποία μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε σε κάποιο μέσο.